Skip to content

Peticija za Hitnu medicinsku pomoc Pazin i Labin

Dear readers,
As most of you know, I never ever write posts in my native language. However, this time I am going to have to make an exception and call out my people in Croatia to stand up and fight for a better emergency medical system in our country.

Dragi posjetitelji,

Molim Vas da izdvojite malo svoga vremena za nešto što je od neizmjerne važnosti za sve nas koji živimo u Hrvatskoj.
Radi se o reorganizaciji Hitne medicinske pomoci, koju treba podržati, ali koja se na žalost ne provodi kako bi trebala. U Istri, gdje radim, pa tako i u cijeloj Hrvatskoj i dalje postoje brojni problemi s kojima se ova vrlo važna služba svakodnevno susrece. Jedan od velikih problema je nedovoljan broj ekipa na terenu i velika nejednakost izmedju velikih gradova kao što je npr. Zagreb i manjih sredina kao što su Pazin ili npr. naši otoci. Glavni razlozi zbog kojih je i zapocela reorganizacija Hitne medicinske pomoci u Hrvatskoj bili su podizanje standarda i ispravljanje nejednakosti. Nažalost, taj san koji smo dugo cekali nije se ostvario. Hitnih timova i dalje ima premalo da bi se moglo na kvalitetan nacin boriti za živote naših sugradjana u trenutcima kada život visi o koncu.

Bila reorganizacija ili ne, bila ona ovakva ili onakva, svejedno je. Naš cilj je bolja hitna služba u Hrvatskoj, pa kako god to bilo.
Procitajte tekst peticije koju su pokrenuli gradjani Istre za bolju i kvalitetniju hitnu temeljenu na strucnim kriterijima.
Ako se slažete, svakako je i potpišite te pošaljite svojim prijateljima. Nije bitno iz kojeg ste dijela Hrvatske, ovo je borba za svakog od nas.

Hvala.

http://peticija.hitna-pazin.org/

The following two tabs change content below.
Emergency physician, blogger (ivor-kovic.com), innovator (ivormedical.com), researcher (researchgate.net/profile/Ivor_Kovic), speaker (youtu.be/Q-E-B3Pc8mk)...

Latest posts by Ivor Kovic (see all)